Kat tekenen - hoe teken je een kat?

Wil je graag een tekening maken van je kat maar weet je niet hoe? Dan helpen wij je graag! Een kat tekenen, waar begin je? Wat zijn de eerste stappen? Een kat tekenen kan natuurlijk super leuk zijn, maar het is wel een uitdagende taak. Wanneer je eenmaal weet hoe het moet is het natuurlijk een stuk makkelijker. Je kan het ook zo moeilijk maken als je zelf wil.

De makkelijkste manier is om een afbeelding over te trekken. Dit kan je op papier doen, maar natuurlijk ook digitaal. Je kiest een afbeelding van een kat die je aanspreekt en je trekt simpelweg de lijnen over van de afbeelding. Wanneer je dit op papier doet, plak de afbeelding op een raam waar je goed bij kan komen en waar de zon door heen schijnt. Plak vervolgens een lege papieren vel overheen en begin met de kat overtrekken.

Katten zijn natuurlijk super divers, er bestaan meer dan 50 katten rassen. Bedenk daarom vooraf wat voor een kat je wil gaan tekenen. Is de kat langharig, kortharig, is de kat groot, klein enz... We raden aan om afbeeldingen van een kat er bij te houden wanneer je gaat tekenen, gebruik dit als voorbeeld.

Bij petsdesign.nl maken wij 2 verschillende stijlen, namelijk de cartoon stijl en waterverf stijl. Weet vooraf zelf ook in wat voor soort stijl je de kat wil gaan tekenen. Wanneer je de kat in een cartoon stijl wil tekenen hoef je niet elk detail na te tekenen.

Het is ook belangrijk om de juiste materialen bij elkaar te verzamelen. Wanneer je op papier gaat tekenen zorg voor een goede potlood en een puntenslijper voor een fijne punt. Natuurlijk kan een gum ook niet ontbreken. Ben niet bang om fouten te maken, gebruik gewoon de gum en probeer het opnieuw. Als je een cartoon stijl wil maken, raden we aan om een fineliner te gebruiken voor extra strakke lijnen. Wanneer je een waterverf stijl wil maken, gebruik dan natuurlijk waterverf. Voor de mensen die graag digitaal willen tekenen is het nog makkelijker om verschillende tekenstijlen te proberen. Online zijn veel verschillende brushes/penselen beschikbaar, voor zowel waterverf of haar brushes/penselen.

Maar hoe teken je nou een kat?
Voor een portret van een kat begin je altijd met een schets van de neus, mond en ogen. Zorg ervoor dat er al een vorm komt van de kat bij de mond en trek dit door vaar de zijkanten van de kat. Begin dan met de oren en maak de kop af. Wanneer je het hoofd hebt geschetst maak je een breden nek die doorstroomt naar de borst van de kat, maak de nek goed breed. Maak nu van de schets duidelijke lijnen en voeg details toe.

Wil je dat wij jouw kat tekenen?
Op onze webwinkel petsdesign.nl kan je gemakkelijk een tekening laten maken van je huisdier. Je upload een foto en wij maken het ontwerp voor je in 24 uur. Wil je iets aanpassen aan het ontwerp, dan kan je dat aangeven tot dat jij tevreden bent. Vervolgens printen wij het ontwerp op een poster en laten de poster bij jou thuis bezorgen.

Contact:

 • info@petsdesign.nl
 • Menu
 • Homepage
 • Portret maken
 • Reviews
 • FAQ
 • Contact
 • Algemene voorwaarden
 • Privacybeleid
 • Volg ons!
 • Instagram
 • Facebook

Aboneer op onze nieuwsbrief