Hond tekenen - Hoe teken je een hond?

Wil je graag een tekening maken van je hond maar weet je niet hoe? Dan helpen wij je graag! Een hond tekenen, waar begin je? Wat zijn de eerste stappen? Een hond tekenen kan natuurlijk super leuk zijn, maar het is wel een uitdagende taak. Wanneer je eenmaal weet hoe het moet is het natuurlijk een stuk makkelijker. Je kan het ook zo moeilijk maken als je zelf wil.

De makkelijkste manier is om een afbeelding over te trekken. Dit kan je op papier doen, maar natuurlijk ook digitaal. Je kiest een afbeelding van een hond die je aanspreekt en je trekt simpelweg de lijnen over van de afbeelding. Wanneer je dit op papier doet, plak de afbeelding op een raam waar je goed bij kan komen en waar de zon door heen schijnt. Plak vervolgens een lege papieren vel overheen en begin met de hond overtrekken.

 Honden zijn natuurlijk super divers, er bestaan meer dan 345 honden rassen. Bedenk daarom vooraf wat voor een hond je wil gaantekenen. Is de hond langharig, kortharig, is de hond groot, klein enz... We raden aan om afbeeldingen van een hond er bij te houden wanneer je gaat tekenen, gebruik dit als voorbeeld.

Bij petsdesign.nl maken wij 2 verschillende stijlen, namelijk de cartoon stijl en waterverf stijl. Weet vooraf zelf ook in wat voor soort stijl je de hond wil gaan tekenen. Wanneer je de hond in een cartoon stijl wil tekenen hoef je niet elk detail na te tekenen.

Hond tekenen

Het is ook belangrijk om de juiste materialen bij elkaar te verzamelen. Wanneer je op papier gaat tekenen zorg voor een goede potlood en een puntenslijper voor een fijne punt. Natuurlijk kan een gum ook niet ontbreken. Ben niet bang om fouten te maken, gebruik gewoon de gum en probeer het opnieuw. Als je een cartoon stijl wil maken, raden we aan om een fineliner te gebruiken voor extra strakke lijnen. Wanneer je een waterverf stijl wil maken, gebruik dan natuurlijk waterverf. Voor de mensen die graag digitaal willen tekenen is het nog makkelijker om verschillende tekenstijlen te proberen. Online zijn veel verschillende brushes/penselen beschikbaar, voor zowel waterverf of haar brushes/penselen.

Maar hoe teken je nou een hond?
1. Maak een schets: Begin met het maken van een ruwe schets van de hond. Gebruik lichtere lijnen om de algemene vorm van het dier te markeren.

2. Voeg details toe: Voeg vervolgens details toe aan de schets, zoals de oren, de snuit, de poten, en de staart. Probeer nauwkeurig te zijn en let op hoe deze details aan elkaar zijn verbonden.

3. Werk de contouren verder uit: Werk vervolgens de contouren van de hond verder uit en geef ze vorm. Let op de vormen en de verhoudingen van het dier, en gebruik lijnen om de vormen te benadrukken.

4. Voeg textuur toe: Voeg vervolgens textuur toe aan de tekening door lijnen te gebruiken om de haren van de hond weer te geven. Gebruik langere en kortere lijnen om de verschillende lengtes van de haren te laten zien.

5. Voeg kleur toe: Als je wilt, kun je vervolgens kleur toevoegen aan de tekening met behulp van een kleurpotlood of een computerprogramma. Let op hoe de kleuren van de hond zich verhouden tot elkaar en gebruik verschillende tinten om de tekening diepte te geven.

Wil je dat wij jouw hond tekenen?
Op onze webwinkel petsdesign.nl kan je gemakkelijk een tekening laten maken van je huisdier. Je upload een foto en wij maken het ontwerp voor je in 24 uur. Wil je iets aanpassen aan het ontwerp, dan kan je dat aangeven tot dat jij tevreden bent. Vervolgens printen wij het ontwerp op een poster en laten de poster bij jou thuis bezorgen.

Naar webwinkel

Contact:

 • info@petsdesign.nl
 • Menu
 • Homepage
 • Portret maken
 • Reviews
 • FAQ
 • Contact
 • Algemene voorwaarden
 • Privacybeleid
 • Volg ons!
 • Instagram
 • Facebook

Aboneer op onze nieuwsbrief